Promotie op een creatieve manier

Reclame maken en je product/dienst promoten is, zoals we weten, erg belangrijk. Toch is zo’n reclame of promotie actie niet altijd meer even effectief. Daarom zien we steeds meer nieuwe en innovatieve manieren om dit te doen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van (hippe) plekken waar veel mensen zijn, denk daarbij aan festivals en festivalkleding met een merknaam erop. In dit artikel zullen we je wijzen op een paar creatieve manieren om je product/dienst te promoten.

Interactie

Zoals we in de inleiding al zeiden kan het goed werken om je onder de mensen te begeven met je product/dienst. Hierdoor kun je mensen echt aanspreken, het zorgt dus al snel voor interactie.

Verspreid je merknaam

Druk je merknaam of kleding of op tassen. Het is tegenwoordig erg in de mode om een canvastas te dragen. Deze tasjes zijn vaak niet erg duur en kunnen makkelijk bedrukt worden. Omdat ze zo fijn zijn om mee te nemen, zullen veel mensen je merknaam tegen komen en bouw je al snel naamsbekendheid op.

Folders en/of visitekaartjes

Dit is een ietwat oudere tactiek om reclame te maken, maar je kunt dit zo creatief maken als je zelf wilt. Maak bijvoorbeeld folders en visitekaartjes met een QR-code waarmee je potentiƫle klanten direct op je site belanden. Ook de manier waarop je deze folders en visitekaartjes verspreid kan het verschil maken.

Winactie

Een hele leuke manier om reclame te maken, of simpelweg om je naamsbekendheid te vergroten, is een winactie. Want wie wil er nou niet iets winnen? Wees zo creatief mogelijk met het bedenken van een vraag of opdracht. Het is leuk om iets te doen met het maken van een filmpje of iets via de sociale media. Een voordeel van sociale media is namelijk dat het veel mensen bereikt!
We hopen dat we hier een stukje mee op weg hebben geholpen, succes!