Wat zijn er toch veel kookboeken

De rage van de laatste jaren zijn toch wel de kookboeken en dieetboeken. Het begon allemaal rond het jaar 2000. Montignac begon met een boek met diverse recepten om af te vallen en een nieuwe rage was geboren.

De Nederlandse Sonja Bakker was één van de eerste schrijvers die een afvalboek in Nederland uitbracht. De boeken waren gevuld met recepten om gezonder te koken. Een nieuwe trend / levensstijl was geboren, namelijk gezonde voeding.

Nederlanders eten gezonder, kijk naar concepten als Hellofresh en de Allerhande box van Albert Heijn. hier krijg je een recept en de bijbehorende ingrediënten thuis gestuurd. Naast deze nieuwe vorm van koken worden er ook door de fabrikanten van elektrische apparaten op ingespeeld. Neem nu de Airfryer, deze vervanger van de frituurpan zorgt ervoor dat jij de frietjes lekker knapperig krijgt maar zonder gebruik van vet. Je kan het eigenlijk beter een gezonde frituurpan noemen.

Het is natuurlijk een goede ontwikkeling die inmiddels al 16 jaar geleden is ingezet. Mensen leven gezonder en willen ook gezonder eten. Dat blijkt ook uit het aanbod in de supermarkten. Deze supermarkten verbreden de assortimenten en zorgen voor een groter aanbod aan verse producten. Daarnaast weren ze ook steeds meer ongezonde producten. Denk nu bijvoorbeeld aan het nieuws dat een maand geleden naar buiten kwam waarbij Albert Heijn aankondigde geen grote verpakkingen van energy drankjes meer te verkopen.

Dit zet ons natuurlijk wel aan het denken. Hoe zien de schappen er in de winkel over 15 jaar uit? Wat staat er in de kookboeken en dieetboeken die over 15 jaar uitkomen? Mooie ontwikkelingen die voorlopig nog niet zijn gestopt.